Veggiewereld | Zeewierburger
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16169
single,single-portfolio_page,postid-16169,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Zeewierburger

Recept:

 

Als vegetariër hoor je het vaak, je moet één of twee keer per week vette vis eten. Enkel zo zou  je de nodige aanvulling van omega-3 in je lichaam kunnen garanderen. Maar vis eten is uiteraard helemaal niet nodig want ook zeewier en algen bevatten alle drie de omega-3-varianten. De originele The Dutch Weed Burger is ondertussen hard op weg om wereldberoemd te worden. Je kan de TDWB tegenwoordig op verschillende evenementen proeven. Kan je niet wachten? Doe de vissen, en jezelf, een plezier en probeer onderstaand recept voor een heerlijke zeewierburger.

 

*2 porties

 

Benodigdheden:

  • 55gr droge groene linzen
  • 100gr Sojasnippers (gebakken)
  • ½ kleine ui, gesnipperd
  • ¼ wortel, geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl komijnzaad
  • 300 – 320ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el hennepzaad (gepeld)
  • 5gr gedroogde wakame (een zeewier behorende tot de groep bruinwieren)
  • 2 – 3 el broodkruim
  • 1 el pompoenpitten, gehakt
  • 1 el zonnebloempitten, gehakt
  • 2 el ketchup
  • 1 tomaat
  • 2 augurken
  • 2 (algen)broodjes

 

Bereiding:

  1. Doe de linzen, ui, wortel, knoflook en het bouillonblokje in een pan.
  2. Giet het water erbij en breng het geheel aan de kook.
  3. Plaats het deksel op de pan en zet het vuur laag.
  4. Laat het 40 minuten pruttelen totdat de linzen zacht zijn alle vloeistof is opgenomen.
  5. Laat het mengsel uitlekken en afkoelen in een vergiet.
  6. Week gedurende 10 minuten de wakamevlokken in koud water, dan afgieten, droog laten worden en fijnhakken.
  7. Bak de Sojasnippers kort aan.
  8. Doen nu alles samen met de gerookte paprikapoeder, komijnzaad, het hennepzaad en de wakame in de keukenmachine en maal fijn tot een glad mengsel.
  9. Doe het mengsel in een kom en voeg dan het broodkruim en de pompoen- en zonnebloempitten toe. Meng dit goed door elkaar.
  10. Rol er met schone handen 2 bolletjes van en druk aan.
  11. Laat dit nu even afkoelen in de ijskast.
  12. Bak de burgers ongeveer 6 minuten per zijde.
  13. Bij een echte zeewierburger horen algenbroodjes. In Nederland zijn ze reeds vlot verkrijgbaar, voor de locaties kijk op www.meerbrood.com. Of maak ze gewoon lekker zelf. Warm de algenbroodjes kort op in de oven. Besmeer 1 zijde van het brood met ketchup en de andere zijde met de mayonaise. Beleg met enkele dunne schijfjes tomaat, augurk en eventueel wat rucola.
Werelddeel:
europa, hoofdgerechten
Tags
algen, bruinwier, burger, linzen, vegetarische burger, wakame, zeewier