Recept:
*12 porties:
Benodigdheden:
- 3 dl zonnebloemolie
- 6 eieren
-
400 gr wortel geraspt
-
300 gr lichtbruine basterdsuiker
-
350 gr zelfrijzend bakmeel
-
3 tl bakpoeder
- Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
- 2 tl speculaas kruiden
- 100 gram walnoten + extra voor garnering
-
50 gram rozijnen
Voor de frosting:
- 200 gram roomkaas
-
50 gr zachte boter
- Sap van een 1/2 citroen
- 60 gram poedersuiker
Bereiding:
- Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.
- Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.
- Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar.
- Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 25cm.
- Bak de taart in 30 – 35 minuten af op 170 graden.
- De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
- Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.
- Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.
- Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter.
- Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra suiker toevoegen.
- Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht echt tot hij afgekoeld is, anders druipt de frosting er zo weer van af.
- Versier de taart nog met wat extra noten.
Werelddeel:
amerika, nagerechten
Tags
frosting, roomkaas, rozijnen, taart, walnoten, wortel