Veggiewereld | Worteltaart
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
15946
single,single-portfolio_page,postid-15946,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Worteltaart

Recept:

 

*12 porties:

 

Benodigdheden:

  • 3 dl zonnebloemolie
  • 6 eieren
  • 
400 gr wortel geraspt
  • 
300 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 
350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 
3 tl bakpoeder
  • Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
  • 2 tl speculaas kruiden
  • 100 gram walnoten + extra voor garnering
  • 
50 gram rozijnen

 

Voor de frosting:

  • 200 gram roomkaas
  • 
50 gr zachte boter
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 60 gram poedersuiker

 

Bereiding:

  1. Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.
  2. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.
  3. Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.
  4. Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar.
  5. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 25cm.
  6. Bak de taart in 30 – 35 minuten af op 170 graden.
  7. De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
  8. Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.
  9. Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.
  10. Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter.
  11. Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra suiker toevoegen.
  12. Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht echt tot hij afgekoeld is, anders druipt de frosting er zo weer van af.
  13. Versier de taart nog met wat extra noten.
Werelddeel:
amerika, nagerechten
Tags
frosting, roomkaas, rozijnen, taart, walnoten, wortel