Veggiewereld | Witte Kerst
Witte Kerst
Witte Kerst
16355
single,single-portfolio_page,postid-16355,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Witte Kerst

Recept:

 

Witte kerst wordt, zoals de naam al doet vermoeden, overal in Australië geserveerd rond de kerstperiode. Het is zo eenvoudig, lekker en makkelijk te maken. Je hebt voor dit recept wel copha nodig. Dat is een puur, gehard plantaardig vet gemaakt van kokos olie. Vaak kan je het kopen bij de banketbakker.

 

*6 porties

 

Benodigdheden:

  • 90 gr Rice Krispies
  • 70 gr gehakte noten, bv walnoten of amandelnoten
  • 90 gr geraspte (ongezoete) kokosnoot
  • 130 gr gedroogde melkpoeder
  • 90 gr poedersuiker, gezeefd
  • 225 gr copha
  • druppel vanille-extract
  • 80 gr rode en groene gekonfijte kersen
  • 70 gr rozijnen


Bereiding:

  1. Doe de Rice Krispies, het gekonfijt fruit, de rozijnen, de geraspte kokosnoot, het melkpoeder en de poedersuiker in een kom.
  2. Smelt de 225 gr Copha in een steelpan.
  3. Doe de Copha bij de droge ingrediënten en meng goed.
  4. Duw het mengsel stevig in een bakblik.
  5. Laat opstijven in een koelkast.
  6. Snijd in vierkanten.
Werelddeel:
nagerechten, oceanië
Tags
Australië, copha, dessert, Rice Krispies