Veggiewereld | Wit­loof­beig­nets
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16183
single,single-portfolio_page,postid-16183,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Wit­loof­beig­nets

Recept:

 

Witloof of Brussels lof is lekker en typisch Belgisch. Voor sommigen is de smaak echter toch iets te bitter, vooral voor kinderen. Hieronder vind je een witloofrecept waar niemand neen tegen zal zeggen.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 3 struikjes witloof
  • 1 dl koud water
  • 100 g bloem
  • 1 eierdooier
  • zout
  • peper
  • frituurolie

 

Bereiding:

  1. Witloof schoonmaken.
  2. Witlofblaadjes één voor één losmaken.
  3. Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C.
  4. De bloem zeven boven een kom.
  5. Eierdooier en 1 dl koud water toevoegen en loskloppen tot een vrij stevig beslag.
  6. Op smaak brengen met zout en peper.
  7. Witloofblaadjes één voor één door beslag wentelen.
  8. Frituur ze in ca. 4 minuten mooi goudbruin.
  9. Laten uitlekken op keukenpapier en direct serveren.

 

Werelddeel:
bijgerechten, europa
Tags
beignets, brussels lof, witlof, witloof