Veggiewereld | Whoopie pie
Whoopie pie
Whoopie pie
16333
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16333,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Whoopie pie

Recept:

 

Volgens sommige bronnen vindt de whoopie pie zijn oorsprong in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Dit koekje was daar bij de Amish een traktatie. De kreet die de Amish-kinderen sloegen bij het zien van deze traktatie zou verklaren hoe het koekje aan zijn naam komt. 

 

*30 porties

 

Benodigdheden:

  • 300 gram bloem
  • 75 gram ongezoet cacaopoeder
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 120 gram boter
  • 230 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 milliliter melk
  • 354 gram pindakaas
  • 354 ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • zout

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder met een halve theelepel zout en zet apart.
  3. Meng, met de mixer, de boter en basterdsuiker tot het luchtig is.
  4. Voeg het ei en vanille extract toe.
  5. Mix voor een paar minuutjes, tot het goed gemengd en luchtig is.
  6. Voeg, om en om, een beetje melk en de droge ingrediënten toe tot alles goed gemengd is.
  7. Spuit het mengsel in kleine rondjes op een vel bakpapier.
  8. Bak 10 minuten in de oven.
  9. Voor de vulling mix je de pindakaas en de boter tot één mengsel.
  10. Voeg de suiker en een halve theelepel zout toe.
  11. Mix dan het geheel ongeveer vier minuten op een middelhoge stand totdat het lekker luchtig is geworden.
  12. Smeer of spuit vervolgens de crème op de platte kant van een (inmiddels gedroogd) koekje en leg er een ander koekje erboven op.

Werelddeel:
amerika, nagerechten
Tags
dessert, Noord-Amerika