Veggiewereld | Wellington met paddenstoelen
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16396
single,single-portfolio_page,postid-16396,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Wellington met paddenstoelen

Recept:

 

Een vegetarische variant op de Beef Wellington. Waar de naam vandaan komt is niet echt bekend. Het heeft in elk geval niets te maken met de hertog van Wellington zoals wel eens beweerd wordt, maar is mogelijk afkomstig van een Nieuw-Zeelandse plaatsnaam waar de bereiding voor het eerst werd geserveerd.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 500 gram gemengde paddenstoelen
  • 50 gram boter
  • 6 sjalotjes (gesnipperd) of
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 100 gram walnoten (grof gehakt)
  • 1 eetlepel tijm (alleen de blaadjes)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 200 gram roquefort
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram spinazie (panklaar)
  • 1 eetlepel bloem (om te bestuiven)
  • 450 gram bladerdeeg (ontdooid)
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • bakplaat met bakpapier

 

Bereiding:

  1. Snijd de paddenstoelen in plakjes of repen.
  2. Verhit de boter en bak hierin de paddenstoelen met de sjalotjes en knoflook 4-5 minuten.
    Schep de paddestoelen uit de pan en meng de walnoten, tijm en de helft van de kaas erdoor. Houd apart.
  3. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de spinazie met zout en peper in gedeeltes tot de spinazie is geslonken.
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  5. Bestuif het werkvlak met wat bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een vierkant van circa 35×35 cm. Snijd de deeglap zo doormidden dat de ene kant iets groter is dan de andere. Bestrooi de kleinste deeglap met een dun laagje paneermeel.
  6. Leg de spinazie in een schone theedoek en druk en wring het vocht heel goed uit de spinazie.
  7. Verdeel de spinazie over de deeglap met paneermeel en laat de randen vrij.
  8. Schep het paddenstoelenmengsel op de spinazie en verdeel de rest van de kaas erover.
  9. Kwast de deegrand in met ei.
  10. Leg de tweede deeglap over de gestapelde vulling en druk de deegranden met een vork op elkaar. Snijd of steek eventueel wat extra vormpjes uit en plak ze op het deeg. Of snijd gewoon enkele inkepingen in de bovenkant van het deeg als versiering.
  11. Bestrijk met de rest van het ei en bestrooi met sesamzaad.
  12. Bak de Wellington in de oven in circa 30 minuten knapperig en goudbruin.

Dit recept werd ons toegestuurd door Jessica.

Werelddeel:
hoofdgerechten, oceanië
Tags
Beef Wellington, kerst