Veggiewereld | De vlaflip is een benaming uit de jaren zestig, waarmee men het oubollige imago van vla wat wilde oppoetsen.
De vlaflip is een benaming uit de jaren zestig, waarmee men het oubollige imago van vla wat wilde oppoetsen.
De vlaflip is een benaming uit de jaren zestig, waarmee men het oubollige imago van vla wat wilde oppoetsen.
16317
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16317,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Vlapflip met aardbeien

Recept:

 

De vlaflip is een benaming uit de jaren zestig, waarmee men het oubollige imago van vla wat wilde oppoetsen. De vlaflip werd in 1963 bedacht door de Nederlandse mevrouw Reuvers-Ulijn uit Oss, wier echtgenoot bij zuivelfabriek Campina werkte. 

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 250 gr aardbeien, een paar achterhouden voor garnering
  • 50 gr suiker
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel gehakte dragon
  • 5 dl vanillevla
  • 5 dl yoghurt
  • lange vingers

 

Bereiding:

  1. Pers het sap uit de citroen en doe samen met de aardbeien en de suiker in een steelpannetje, verwarm tot de aardbeien zacht zijn.
  2. Pureer de aardbeien even in de keukenmachine en laat afkoelen.
  3. Meng er de gehakte dragon door.
  4. Schenk een laagje vanillevla in een glas en geef er wat van de aardbeiencoulis over.
  5. Schenk er nu wat yoghurt over en weer wat aardbeiencoulis.
  6. Garneer met de achtergehouden aardbeien en misschien wat slagroom.
Werelddeel:
europa, nagerechten
Tags
aardbeien, dessert, Nederland, vanillevla, vla