Veggiewereld | Umngqusho is een favoriet traditioneel gerecht van de Xhosa mensen in Zuid-Afrika.
Umngqusho is een favoriet traditioneel gerecht van de Xhosa mensen in Zuid-Afrika.
Umngqusho is een favoriet traditioneel gerecht van de Xhosa mensen in Zuid-Afrika.
16350
single,single-portfolio_page,postid-16350,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Umngqusho

Recept:

Umngqusho is een favoriet traditioneel gerecht van de Xhosa mensen in Zuid-Afrika.  

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 800 g samp (Als je deze gebroken maïskorrels niet kan vinden, kan je zelf hele maïskorrels in een mortier met stamper of met een deegroller breken. Let vooral erop dat ze niet te fijn worden. Grote brokken dus!)
  • 500 g gedroogde bonen
  • zout

 

Bereiding:

  1. Combineer de samp en de bonen in een grote plastiek of glazen kom.
  2. Voeg koud water erbij tot alles ruim onder water staat.
  3. Laat een nacht staan.
  4. Giet af en spoel vóór het koken.
  5. Bedek de geweekte samp en bonen mengsel met koud water.
  6. Breng aan de kook en laat koken op een middel hoog vuur voor 10 min.
  7. Kook verder op laag vuur voor een tot twee uur, tot gaar en meeste van de water is geabsorbeerd.
  8. Voeg extra water tijdens het koken erbij als dat nodig is.
  9. Breng verder op smaak met zout en roer goed door.
Werelddeel:
afrika, bijgerechten
Tags
maïs, samp