Veggiewereld | Tostadas con hongos
Tostadas con hongos
Tostadas con hongos
16344
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16344,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Tostadas con hongos

Recept:

 

Tostada’s behoren tot de Tex-Mex-keuken die ontstond toen Mexicaanse veetelers voor het eerst hun geluk beproefden in de Amerikaanse staat Texas. In de staat Oaxaca maakt men de grootste Tostada, ter grootte van een pizza, genaamd de Tlayuda.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 bakje kastanjechampignons (250 g)
  • 1 schaal paddestoelenmelange (200 g)
  • 25 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 4 wraps 
  • een handvol platte peterselie (fijngesneden)
  • 75 g Pecorino Romano (grof geraspt)

 

Bereiding:

  1. Maak de champignons en de paddenstoelen schoon met keukenpapier.
  2. Halveer de champignons en snijd de paddenstoelen in stukken.
  3. Verhit de helft van de boter en de olie in een ruime koekenpan.
  4. Voeg de champignons en de paddenstoelen toe en roerbak ca. 10 min. tot het vocht bijna is verdampt.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de rest van de boter en de olie, de sjalotten en de knoflook toe en bak 3 min. mee.
  7. Verhit een andere koekenpan en bak de wraps zonder boter of olie in ca. 3 min. krokant.
  8. Keer regelmatig.
  9. Verdeel ze over 4 borden.
  10. Schep het paddestoelenmengsel erop.
  11. Bestrooi met de peterselie en de kaas.
Werelddeel:
amerika, hoofdgerechten
Tags
mexico, Tex-Mex-keuken, texas