Veggiewereld | De Albanese Tespixhe is een zachte, rijke en vooral erg zoete cake.
De Albanese Tespixhe is een zachte, rijke en vooral erg zoete cake.
De Albanese Tespixhe is een zachte, rijke en vooral erg zoete cake.
16384
single,single-portfolio_page,postid-16384,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Tespixhe

Recept:


De Albanese Tespixhe is een zachte, rijke en vooral erg zoete cake. Wij hoorden er voor het eerst van tijdens wanneer Gianni en Zana tijdens het Australische programma My Kitchen Rules het als hun dessert voorstelden. Zij zijn alvast tot in de halve finales geraakt. Hoeplijk wordt dit nagerecht ook voor jou een succes!

 

*12 porties

 

Benodigdheden:

  • 220ml melk
  • 150ml olijfolie
  • 300g bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel bakingsoda of 2,5 theelepels bakpoeder

 

Bereiding:

  1. Meng de melk, olie, bakingsoda (of bakpoeder) en 3 eetlepels suiker op een matig vuur. Zodra het mengsel begint te borrelen, haal het van het vuur.
  2. Voeg de bloem toe en meng tot een zacht deeg.
  3. Vet de bakplaat in (wij gebruikten een cirkel van ongeveer 30 cm diameter) en verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm met een dikte van ongeveer 1 cm.
  4. Traditioneel drukt men patronen van driehoeken en stippen.
  5. Bak in de oven op 180 graden tot de Tespixhe goudbruin is, ongeveer 25 minuten.
  6. Maak nu het suikerwater door water en een kopje suiker te mengen en op te koken op een matig vuurtje. Zodra  het water is opgelost, haal het suikerwater van het vuur om af te koelen.
  7. Haal de Tespixhe uit de oven, en dompel hem volledig onder in het suikerwater.
  8. Laat nog minstens een uur afkoelen in de oven alvorens te serveren.
Werelddeel:
europa, nagerechten
Tags
Albanië, dessert, Tespixhe