Veggiewereld | Tempura van Quorn
Tempura is een van oorsprong Portugese bereidingswijze. De ingrediënten worden in een beslag gedoopt en kort gefrituurd. Altijd lekker!
Tempura is een van oorsprong Portugese bereidingswijze. De ingrediënten worden in een beslag gedoopt en kort gefrituurd. Altijd lekker!
15923
single,single-portfolio_page,postid-15923,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Tempura van Quorn

Recept:

 

Bij Tempura worden diverse ingrediënten in beslag gedoopt en kort gefrituurd. Altijd lekker maar wel een beetje moeilijk klasseren deze Tempura. Tegenwoordig is het uiteraard een Japans gerecht maar oorspronkelijk was deze methode niet Japans, maar Portugees. Deze bereidingswijze werd pas in Japan geïntroduceerd in de 16de eeuw. 

 

*8 porties

 

Benodigdheden:

  • 150 gr Quornblokjes
  • 1 limoen
  • 1 el geraspte verse gember
  • 1 th lepel suiker
  • 2 el sojasaus
  • 100 gr tempurabloem
  • 150 gr bruisend water
  • 1 courgette
  • 1 zoete ui
  • 2 rode paprika’s
  • 1 aubergine
  • 4 takjes tijm
  • enkele scheutjes shiso
  • olijfolie
  • peper en zout

 

Bereiding:

  1. Marineer de Quorn stukjes in het limoensap, de sojasaus, de suiker en de gember.
  2. Meng de tempurabloem met het water en laat even rusten.
  3. Maak een brunoise met alle groenten en de tijm en kook apart in een beetje olijfolie.
  4. Voeg vervolgens zout en peper toe.
  5. Rol de Quorn stukjes in het tempuradeeg en bak ze in een badje van olijfolie.
  6. Leg de Quorn stukjes, eens ze goudbruin zijn, met behulp van een schuimspaan op absorberend papier.
  7. Dresseer de in blokjes gesneden groenten i cirkels en leg er de Quorn stukjes bovenop.
  8. Werk tenslotte af met enkele blaadjes shiso.
Werelddeel:
azië, voorgerechten
Tags
Japan, Portugal, Quorn, Quornblokjes, tempura