Recept:
Bij Tempura worden diverse ingrediënten in beslag gedoopt en kort gefrituurd. Altijd lekker maar wel een beetje moeilijk klasseren deze Tempura. Tegenwoordig is het uiteraard een Japans gerecht maar oorspronkelijk was deze methode niet Japans, maar Portugees. Deze bereidingswijze werd pas in Japan geïntroduceerd in de 16de eeuw.
*8 porties
Benodigdheden:
-
-
-
1 el geraspte verse gember
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Bereiding:
- Marineer de Quorn stukjes in het limoensap, de sojasaus, de suiker en de gember.
- Meng de tempurabloem met het water en laat even rusten.
- Maak een brunoise met alle groenten en de tijm en kook apart in een beetje olijfolie.
- Voeg vervolgens zout en peper toe.
- Rol de Quorn stukjes in het tempuradeeg en bak ze in een badje van olijfolie.
- Leg de Quorn stukjes, eens ze goudbruin zijn, met behulp van een schuimspaan op absorberend papier.
- Dresseer de in blokjes gesneden groenten i cirkels en leg er de Quorn stukjes bovenop.
- Werk tenslotte af met enkele blaadjes shiso.
Werelddeel:
azië, voorgerechten
Tags
Japan, Portugal, Quorn, Quornblokjes, tempura