Veggiewereld | Tarator
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
15980
single,single-portfolio_page,postid-15980,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Tarator

Recept:

 

Tarator is een Bulgaarse yoghurtsoep die koud wordt gegeten. Heel lekker en fris in de zomer.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1/2 komkommer
  • 1/2 liter yoghurt
  • 4 el fijngehakte walnoten
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el zonnebloemolie zout naar smaak
  • 1 dl water
  • 1 el verse dille

 

Bereiding:

  1. Was en schil de komkommer en snij hem zeer fijn!
  2. Bestrooi de komkommer met zout en laat 5 min. staan.
  3. Doe vervolgens de olie, knoflook en dille bij de komkommer en roer even om.
  4. Nu de yoghurt erbij.
  5. Verdun het mengsel met zoveel water zodat de soep nog enigszins dik is.
  6. Zet de tarator weg in de koelkast en laat een uur flink koud worden.
  7. Strooi voor het opdienen de gehakte walnoten er overheen.
Werelddeel:
europa, soepgerechten
Tags
bulgarije, komkommer, walnoten, yoghurt, yoghurtsoep