Veggiewereld | Sukhothai pad Thai
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
15953
single,single-portfolio_page,postid-15953,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Sukhothai pad Thai

Recept:

 

*8 porties

 

Benodigdheden:

 

  • 150 gr ruwe rietsuiker
  • 125 ml azijn
  • 60 ml ketjap
  • 2 eetlepels tamarindepuree
  • 350 gr droge rijstnoedels
  • 125 ml plantaardige olie
  • 1 1/2 theelepel knoflook, fijngesneden
  • 4 eieren
  • 1 pakje stevige tofu, in repen van 1 cm
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1 1/2 kopje gemalen pinda’s
  • 1 1/2 theelepel gemalen en gedroogde Oosterse radijs (daikon)
  • 1/2 kopje verse bieslook, fijngesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 200 gr verse taugé (sojascheuten)
  • 1 limoen, in wigjes

 

Bereiding:

  1. Maak eerste de Thaise padsaus door ineen middelgrote sauspan op een middelhoog vuur de suiker (hou 2 eetlepels over), azijn, ketjap en tamarindepuree te vermengen.
  2. Daarna de rijstnoedels in koud water weken tot ze zacht zijn.
  3. Afgieten.
  4. In een grote koekenpan of wok op een middelhoog vuur de olie verhitten.
  5. Knoflook en ei toevoegen en het ei roerbakken.
  6. Tofu toevoegen en goed mengen.
  7. Noedels toevoegen en al roerend gaar laten worden.
  8. Thaise padsaus, 2 eetlepels suiker en 1 1/2 theelepel zout toevoegen.
  9. Pinda’s en gemalen radijs erdoor roeren. Van het vuur halen en bieslook en paprikapoeder toevoegen.
  10. Serveren met limoen en taugé als garnering.
Werelddeel:
azië, bijgerechten
Tags
radijs, rietsuiker, taugé, tofu