Veggiewereld | Stoverij met frietjes
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16242
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16242,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Stoverij met frietjes

Recept:

 

Stoverij met frietjes, kan het nog meer typisch Belgisch? Stoverij is verkrijgbaar in de meeste frietkoten en talrijke restaurants in België. Dankzij dit recept van EVA nu eindelijk ook vegetarisch!

 

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 0.33 l rode wijn
  • 2.5 el sojasaus
  • 2 el olie
  • 1 teentje knoflook (fijngesnipperd)
  • 0.5 el zout
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 reepjes sinaasappelschil
  • 500 g seitan (in blokjes van 2 cm)
  • 1 bundel bouquet garni (verse tijm, salie, peterselie)
  • 1 el olie
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (gesnipperd)
  • 0.5 tl zout
  • 1 grote wortel (in kleine blokjes)
  • 1 prei (in schijfjes)
  • 1 potje tomatenpuree
  • 1.5 el tarwebloem
  • 2 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g champignons (in stukjes)

 

Bereiding:

  1. Combineer de ingrediënten van de marinade (rode wijn, sojasaus, 2 el olie, 1 teentje gesnipperde knoflook , 0.5 el zout, laurierblaadjes, sinaasappelschil) met de seitan en laat minstens een uur staan. Best in de koelkast als je het heel lang wil laten marineren.
  2. Giet het marinadevocht door een zeef en zet opzij.
  3. Scheid de seitan van de kruiden enz.
  4. Verwarm 1 el olie in een pot en voeg ui en look toe, laat dat een beetje fruiten.
  5. Voeg wortel, prei, tomatenpuree en bloem toe, roer even om, voeg het marinadevocht erbij en breng aan de kook.
  6. Laat met deksel erop een halfuurtje sudderen.
  7. Verwarm 2 el olie in een steelpan en voeg look, seitan en champignons toe, bak tot alles gaar is.
  8. Voeg dit tenslotte als laatste bij het stoofpotje en laat nog eens 10 minuten verder garen.

 

 

Werelddeel:
europa, hoofdgerechten
Tags
België, frietjes, stoofvlees, stoverij