Veggiewereld | Sticky date
Sticky date pudding is zowat over heel Australië populair. Zeker in het Zuiden van Australië, in de koude wintermaanden.
Sticky date pudding is zowat over heel Australië populair. Zeker in het Zuiden van Australië, in de koude wintermaanden.
16377
single,single-portfolio_page,postid-16377,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Sticky date

Recept:

 

Sticky date pudding is zowat over heel Australië populair. Zeker in het Zuiden van Australië, in de koude wintermaanden, vind je de Sticky Date regelmatig op de familietafel. Ook uw familie en vrienden zullen altijd van u houden als je ze volgend recept klaar maakt. Maar wees gewaarschuwd, deze pudding is buitengewoon dieetonvriendelijk.

 

*10 porties

 

Benodigdheden:

  • 250 g dadels zonder pit
  • 400 ml water
  • 25 ml water
  • 50 g suiker
  • 90 g boter
  • 275 g bruine basterdsuiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 3  eieren
  • 60 g walnoten
  • 1 snufje zout
  • 300 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 150 g suiker
  • boter om in te vetten
  • 1  tulbandvorm van circa 24 cm doorsnede
  • bloem om te bestuiven

 

Bereiding:

  1. Snijd de dadels in stukjes en breng ze in het water aan de kook. Kook circa 10 minuten tot ze zacht zijn en pureer de dadels met de staafmixer.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC .
  3. Breng voor het suikerwater het water aan de kook en los de suiker erin op.
  4. Roer de boter, basterdsuiker en vanillesuiker glad en meng er één voor één de eieren door.
  5. Verkruimel de walnoten en meng ze met het suikerwater en het zout door het botermengsel.
  6. Roer de dadelpuree en de bloem en bakpoeder door het botermengsel.
  7. Vet de tulband in met boter en bestrooi de binnenkant van de vorm met een dun laagje bloem.
  8. Schenk het cakebeslag in de vorm en bak de cake in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
  9. Karamelliseer in een pan de suiker beetje bij beetje. Breng de room aan de kook en los de oploskoffie erin op. Schenk de room bij de karamel en kook tot de karamel opgelost is. Roer de boter erdoor en schenk de saus in een kannetje.
  10. Haal de taart uit de vorm en schenk de sticky karamelsaus erover.
  11. Je kan deze taart op zijn geheel serveren of als onderdeel van een dessertbord met bv een bolletje vanille-ijs bij.
Werelddeel:
nagerechten, oceanië
Tags
Australië, dessert