Veggiewereld | Skordalia is een heerlijke Griekse aardappelpuree die op verschillende manieren inzetbaar is.
Skordalia is een heerlijke Griekse aardappelpuree die op verschillende manieren inzetbaar is.
Skordalia is een heerlijke Griekse aardappelpuree die op verschillende manieren inzetbaar is.
16258
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16258,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Skordalia

Recept:

 

Skordalia is een heerlijke Griekse aardappelpuree die op verschillende manieren inzetbaar is. Ze wordt gegeten als hoofdgerecht maar ook als dipsaus, of broodbeleg. Gebruik onderstaand recept als basis en experimenteer er op los. Kleine tip voor een andere smaakcombinatie: veel Grieken voegen ook noten of azijn toe!

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • zeezout
  • 4 tenen knoflook
  • 3 eetlepels citroensap
  • 5 eetlepels olijfolie
  • witte peper
  • 100 ml melk
  • gedroogde oregano

 

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Breng de aardappelen in een grote pan met water en zout aan de kook, draai de warmtebron laag en kook de aardappelen gaar.
  3. Pel intussen de tenen knoflook en wrijf ze met ongeveer 1 theelepel zout in een vijzel fijn tot een geurige pasta.
  4. Giet de aardappelen af en stoom ze kort droog.
  5. Pureer de aardappelen met de knoflookpasta, het citroensap en de olijfolie.
  6. Wrijf glad en breng op smaak met witte peper.
  7. Voeg nu scheutje voor scheutje al roerend telkens een beetje melk toe totdat de skordalia de juiste consistentie heeft gekregen.
  8. Bestrooi eventueel met de gedroogde oregano.
Werelddeel:
bijgerechten, europa
Tags
aardappelpuree, Griekenland, Skordalia