Veggiewereld | Shaks­hu­ka
Shakshuka is een Oosters succesgerecht. Het is lekker, gezond, voedzaam, makkelijk, snel, voor elk momenten van de dag én je hebt slechts 1 pan nodig. Eet het met (oud, gegrild) brood, taco’s of een slaatje.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16401
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16401,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Shaks­hu­ka

Recept:

 

Shakshuka is een Oosters succesgerecht. Het is lekker, gezond, voedzaam, makkelijk, snel, voor elk momenten van de dag én je hebt slechts 1 pan nodig. Eet het met (oud, gegrild) brood, taco’s of een slaatje. 

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 zak paprikamix (rood,groen,geel)
  • 3 uien
  • 3 el olijfolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 800 g tomatenblokjes
  • ½ el kristalsuiker
  • 550 ml water
  • 8 eieren
  • bakpapier
  • bakplaat
  • peper
  • zout

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in repen.
  3. Pel 2/3 van de uien en snijd ze in parten.
  4. Verdeel de uien en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en een beetje zout. Rooster de groenten 15 min. in de oven.
  5. Snipper de rest van de uien. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit ca. 5 min. tot de ui glazig is.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 3 min. mee.
  7. Voeg de tomatenblokjes, suiker en 250 ml water toe.
  8. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
  9. Verdeel de tomatensaus en het paprika-uimengsel over 2 koekenpannen. Voeg aan elke pan 150 ml water toe en breng aan de kook.
  10. Maak in elke pan 4 kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei.
  11. Dek de pannen af met een deksel of aluminium­folie en laat de eieren in 10 min. op laag vuur stollen.
  12. Serveer het gerecht in de pannen met brood erbij. Je kunt met 2 personen uit 1 pan eten.
Werelddeel:
azië, hoofdgerechten
Tags
Shakshuka