Veggiewereld | Saganaki is een kaasgerecht dat genoemd is naar het pannetje waarin de kaas gebakken wordt.
Saganaki is een kaasgerecht dat genoemd is naar het pannetje waarin de kaas gebakken wordt.
Saganaki is een kaasgerecht dat genoemd is naar het pannetje waarin de kaas gebakken wordt.
16260
single,single-portfolio_page,postid-16260,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Saganaki

Recept:

 

Saganaki is een kaasgerecht dat genoemd is naar het pannetje waarin de kaas gebakken wordt. Het woord saganaki is de verkleinvorm van sagani, een grieks woord voor een bakpannetje met twee handvatten. Als kaas wordt in dit gerecht meestal kefalograviera, kasseri of kefalotyri gebruikt maar als je die moeilijk kan vinden is een lichte feta ook heel lekker. En als je een kleine versie maakt kan je de saganaki ook serveren als mezze of aperiefhapje.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 500g Kefalotyri
  • 1/2 kopje olijfolie
  • 2/3 kopje bloem voor het indopen
  • 2-3 citroenen, in vieren
  • peper

 

Bereiding:

  1. Snij de kaas in schijfjes van 1 cm dik en 7cm lang.
  2. Bevochtig elk sneetje met koud water en doop in de bloem.
  3. In een sagani pan (of een ander kleine pan met dikke bodem) verhit je de olie op een matig hoog vuur en schroei elke plak aan weerszijden in de olie tot ze goudbruin is.
  4. Besprenkel met vers citroensap.
  5. Werk af met een beetje peper en serveer bijvoorbeeld met een groen slaatje.
Werelddeel:
bijgerechten, europa, voorgerechten
Tags
feta, kaasgerecht, mezze