Veggiewereld | Risotto met doperwtjes en venkel
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16102
single,single-portfolio_page,postid-16102,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Risotto met doperwtjes en venkel

Recept:

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 300 gr. goede risottorijst
  • 100 gr. boter
  • 2 kleine venkels of 1 grote
  • 200 gr. gedopte doperwtjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 liter groentebouillon
  • Parmezaanse kaas
  • verse dille en basilicum
  • zout
  • zwarte peper

 

Bereiding:

  1. Zet een pan met bouillon op het vuur en breng aan de kook.
  2. Laat steeds zachtjes koken. Het is belangrijk dat de bouillon blijft koken zodat het kookproces van de rijst niet onderbroken wordt door het verschil in temperatuur tussen bouillon en rijst.
  3. Pel de sjalotten en snijd ze in kleine stukjes.
  4. Smelt de helft van de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de gesnipperde sjalotten, met het deksel op de pan, tot deze zacht en glazig zijn geworden. Doe dit op zacht vuur.
  5. Was de venkels, verwijder de harde buitenste bladeren, de donkere onderkant en de groene stronkjes. Snijd eerst in plakjes en dan in blokjes.
  6. Voeg de rijst aan de gebakken sjalot toe, zet het vuur iets hoger en roer tot alle korreltjes goed met boter zijn bedekt en licht glazig beginnen te worden.
  7. Giet de wijn in de pan, roer en laat de alcohol helemaal verdampen
  8. Voeg een paar volle pollepels bouillon, de gesneden venkel en de doperwtjes toe en laat op middelhoog vuur pruttelen, af en toe roerend. Zodra de risotto droger wordt, voeg meer bouillon toe, een paar pollepels per keer.
  9. Laat de rijst verder koken tot die bijna beetgaar is.
  10. Haal van het vuur en voeg de resterende boter, een handjevol geraspte parmezaanse kaas en de fijngesneden kruiden toe.
  11. Roer alles goed door elkaar en laat 3 minuten op deze manier rusten.
  12. Serveer gegarneerd met geraspte parmezaanse kaas.

 

 

 

Naar een recept van Nicoletta Tavella

Werelddeel:
europa, hoofdgerechten
Tags
Parmezaanse kaas, rijst, risotto, risottorijst, venkel