Veggiewereld | Ri­sot­to­t­aartje met kaas­krul­len
Ri­sot­to­t­aartje met kaas­krul­len
Ri­sot­to­t­aartje met kaas­krul­len
16269
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16269,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Ri­sot­to­t­aartje met kaas­krul­len

Recept:

 

Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. Dit creatieve risottorecept vonden we in ‘Allerhande magazine, ’n wereldse kerst’. Het is echter perfect voor elke feestelijke maaltijd en dus niet enkel met kerst. 

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 5½ eetlepel olijfolie
  • 2 bakjes oesterzwammen 
  • 1 blikje artisjokharten (400 g)
  • 1 eetlepel zongedroogde tomatentapenade (100 g)
  • 300 g risottorijst
  • 1 dl witte wijn
  • 1 groentebouillontablet
  • 150 g Tête de Moine (kaas)
  • peper

 

Bereiding:

  1. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
  2. Courgettes wassen en in lengte halveren. Van de snijkant van de courgette met kaasschaaf vier plakjes afschaven. Rest van courgettes in blokjes snijden.
  3. Grillpan dun inwrijven met 1/2 eetlepel olijfolie en courgetteplakjes enkele seconden om en om grillen. Daarna ook de courgetteblokjes in de grillpan ca. 5 minuten al omscheppend grillen. Uit pan nemen en laten afkoelen.
  4. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier.
  5. Artisjokken laten uitlekken en in vieren snijden.
  6. Tapenade en 1 eetlepel olijfolie door elkaar roeren.
  7. In pan 3 eetlepels olijfolie verhitten en ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
  8. Rijst erdoor scheppen en ca. 2 minuten al omscheppend laten bakken in de pan tot korrels glazig zijn.
  9. Voeg de wijn toe aan de pan, laat verdampen en vervolgens beetje bij beetje 8 dl water toevoegen.
  10. Bouillontablet erboven verkruimelen.
  11. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  12. Laatste ca. 5 minuten courgetteblokjes meewarmen.
  13. Intussen kaas met slinger in krullende plakjes schaven. Helft van de kaas door de risotto roeren.
  14. Op smaak brengen met peper.
  15. Vier borden voorverwarmen.
  16. In koekenpan 1 eetlepel olijfolie verhitten en oesterzwammen op hoog vuur ca. 3 minuten bakken.
  17. Artisjokken toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken.
  18. Op smaak brengen met peper.
  19. Intussen risottotaartjes maken: Plaats een ronde uitsteekvorm van ongeveer 8 cm doorsnede in midden op een bord. Courgetteplakje aan binnenkant tegen de ring leggen en ring vullen met risotto. Risotto met lepel gladstrijken en ring voorzichtig omhoog trekken. Op zelfde manier op andere borden taartjes maken.
  20. Rest van kaaskrullen in kring op risotto leggen.
  21. Oesterzwammen en artisjokkenpartjes naast risotto leggen.
  22. Tomatentapenade eromheen druppelen
Werelddeel:
europa, hoofdgerechten
Tags
feestmaaltijd, Italië, Ri­sot­to