Veggiewereld | Red velvet cake
Red velvet cake
Red velvet cake
16326
single,single-portfolio_page,postid-16326,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Red velvet cake

Recept:

 

Een red velvet cake, vertaald rode fluweeltaart, is een donker- of lichtrode taart. De rode kleur kwam origineel uit rode bieten maar tegenwoordig gebruikt men meestal gewoon een rode voedingskleurstof. De taart komt oorspronkelijk uit Amerika, maar sinds eind jaren negentig is de taart bekender geworden buiten Amerika.

 

*12 porties

 

Benodigdheden:

  • 250 gram boter, op kamertemperatuur
  • 600 gram ruwe rietsuiker
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 375 gram witte bloem
  • 250 ml karnemelk
  • 1 theelepel vanille- extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 eetlepel azijn
  • 200 gram roomkaas
  • 350 gram witte chocola
  • 250 gram boter, op kamertemperatuur

 

Bereiding:

  1. Verwarm de over voor op 170°C.
  2. Vet ondertussen 3 bakvormen in van 20 cm en bestrooi de vormen met bloem.
  3. Klop in een grote kom 250 gram boter met suiker romig.
  4. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop het goed.
  5. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe aan het mengsel.
  6. Voeg ook de bloem en de karnemelk toe gevolgd door de vanille en het zout.
  7. Meng de baksoda met het azijn en roer het voorzichtig door het beslag. Meng niet teveel!
  8. Verdeel het cakebeslag over de 3 bakvormen en bak het de gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Laat het daarna afkoelen.
  10. Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas smelt je de witte chocola en laat je het lauw worden.
  11. In een grote kom klop je de roomkaas luchtig.
  12. Klop geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor tot het geheel de structuur van slagroom heeft.
  13. Vul vervolgens de cake en glaceer het.
Werelddeel:
amerika, nagerechten
Tags
dessert, Noord-Amerika