Veggiewereld | Ratatouille
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
15990
single,single-portfolio_page,postid-15990,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Ratatouille

Recept:

 

Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. Verschillende variaties van het gerecht worden gegeten in andere landen rond de Middellandse Zee. In Frankrijk wordt het gerecht ook wel kortweg Rata genoemd.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 4 takjes tijm
  • 1 groene courgette
  • 1 aubergine
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

 

Bereiding:

  1. Pel en snipper de ui en knoflook.
  2. Snijd 6 tomaten en de paprika in blokjes.
  3. Haal de tijmblaadjes van de takjes.
  4. Snijd de courgettes, aubergine en de rest van de tomaten in plakjes.
  5. Verhit de olie in een pan en fruit de de ui en de knoflook.
  6. Voeg de paprika, stukjes en tomaat toe en laat langzaam garen tot een saus.
  7. Pureer de saus en breng op smaak met zout en peper.
  8. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  9. Doe de saus in een pan of ovenschaal.
  10. Leg de plakjes groenten om en om dakpansgewijs in de saus tot de hele pan vol is en dek af met een stuk met boter ingevet bakpapier.
  11. Schuif de pan in de voorverwarmde oven en bak circa 20 minuten tot de groenteschotel gaar is.
Werelddeel:
europa, hoofdgerechten
Tags
frankrijk, Middellandse Zee, provence, rata