Veggiewereld | Rammenassoep
Rammenassoep
Rammenassoep
16252
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16252,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Rammenassoep

Recept:

 

De oorsprong van de rammenas ligt waarschijnlijk in het Middellands Zeegebied en van daaruit werd het verder verspreid richting Azië. Toch staat dit recept bij ons ingedeeld onder Europa omdat we hier gebruik maken van de witte variant, de zomerrammenas. In België en Nederland wordt rammenas weinig geteeld, maar in Duitsland is het een belangrijk gewas. Deze witte variant is er door iedereen gekend onder de naam Rettich. 

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 grote witte rammenas
  • 1 grote aardappel
  • 1 takje tijm
  • 1 el honing
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1,5 l groentebouillon
  • scheutje olijfolie
  • scheutje room
  • peper en zout

 

Bereiding:

  1. Schil de rammenas, de aardappel en de ui. Snij alles in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui.
  3. Voeg de aardappelblokjes bij in de pan en bak vijf minuten.
  4. Voeg de rammenas toe en bak drie minuten.
  5. Pers de knoflook boven de pan.
  6. Voeg de bouillon en tijm toe.
  7. Laat alles nu 30 minuten zachtjes koken.
  8. Haal het takje tijm uit de soep.
  9. Pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep.
  10. Roer de honing en de room door de soep en laat nog eventjes doorwarmen.
Werelddeel:
europa, soepgerechten
Tags
ramenas, rammenas, rettich, zomerramenas, zomerrammenas