Veggiewereld | Raita met komkommer en munt
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16123
single,single-portfolio_page,postid-16123,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Raita met komkommer en munt

Recept:

 

In de regel bestaat een Indiase maaltijd uit allerlei aparte gerechten, die tegelijk op tafel verschijnen. Zo kan iedereen alles proeven in volgorde van eigen voorkeur en zo veel of weinig als je zelf wil. Wat nooit ontbreekt bij een Indiase maaltijd is raita. Raita geldt in India als verkoelend element in de maaltijd, maar ook als leverancier van eiwitten en hoeder van een gezonde darmflora. Het basisingrediënt is steeds yoghurt.

 

*8 porties

 

Benodigdheden:

  • 400 gr Griekse yoghurt
  • 1 komkommer, geschild en in blokjes
  • 2 eetlepels verse, gehakte koriander
  • 2 eetlepels verse, gehakte munt
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • zout en peper naar smaak

 

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten en roer goed door.
  2. Serveer bij je favoriete curry of Indiaas gerecht.
Werelddeel:
azië, bijgerechten
Tags
India, raita, yoghurt