Veggiewereld | Quesadillas
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16153
single,single-portfolio_page,postid-16153,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Quesadillas

Recept:


Quesadilla’s zijn de Mexicaanse versie van onze tosti’s of croque monsieur. Ze zijn heerlijk en vooral makkelijk en snel klaar te maken.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 bos bosuitjes
  • 150 g maïskorrels
  • 4  trostomaten
  • 2 el gesneden jalapeñopepers
  • 1  oranje paprika
  • 0.5 bosje koriander
  • 8  tortilla wraps
  • 200 g geraspte belegen kaas
  • olijfolie 

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de bosuitjes in ringen. Giet de maïskorrels af en spoel ze schoon. Laat de pepers uitlekken en snijd ze doormidden.
  3. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
  4. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  5. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bosui, maïskorrels, tomaten, paprika’s en de jalapeñopepers in circa 5 minuten gaar.
  6. Pluk en hak de koriander en roer de koriander door de groente.
  7. Leg de helft van de tortilla’s uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het groentemengsel en de geraspte kaas over de tortilla’s, leg hier een tortilla op en bestrijk de bovenkant met olie.
  8. Bak de quesadillas in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
  9. Extra tip: serveer met Guacamole.
Werelddeel:
amerika, hoofdgerechten
Tags
jalapeño, tortilla, wraps