Veggiewereld | Pom­mes Ma­ze­n­od
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16177
single,single-portfolio_page,postid-16177,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Pom­mes Ma­ze­n­od

Recept:

 

Pom­mes Ma­ze­n­od is een heerlijke Franse aardappelgratin.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 750 ml slagroom
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 150 g gruyère kaas (geraspt)
  • versgemalen peper

 

Bereiding:

  1. Aardappels 15 min. koken, afgieten en laten uitdampen.
  2. Schil de aardappels en snij in dunne plakjes.
  3. Meng de slagroom met de geperste knoflook, 100 gram van de gruyère en breng op smaak met peper en zout.
  4. Van de aardappelschijfjes driekwart in een ovenschaal doen.
  5. Roommengsel erover schenken en geheel voorzichtig omscheppen.
  6. De rest van de aardappelschijfjes dakpansgewijs erop leggen en de rest van de kaas erover strooien.
  7. Plaats de gratin een voorverwarmde oven op 100 graden en laat ongeveer 1 uur en 30 min. bakken.
Werelddeel:
bijgerechten, europa
Tags
aardappelgratin, frankrijk, Pom­mes Ma­ze­n­od, slagroom