Veggiewereld | Poffert is een typisch Nederlands gerecht uit Groningen.
Poffert is een typisch Nederlands gerecht uit Groningen.
Poffert is een typisch Nederlands gerecht uit Groningen.
16265
single,single-portfolio_page,postid-16265,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Poffert

Recept:

 

Poffert is een typisch Nederlands gerecht uit Groningen. Het is een broodgerecht en werd vroeger vooral gegeten als hoofdgerecht en soms als dessert, meestal in de winter omdat het een nogal zwaar gerecht is.

 

*12 porties

 

Benodigdheden:

  • 500 gram bakmeel
  • 250 gram rozijnen
  • snufje zout
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 flinke zachtzure appel, geschild en in kleine stukjes gehakt
  • 350 ml melk

 

Bereiding:

  1. Meng het meel met de eieren en de melk.
  2. Meng dan de rozijnen, zout, suiker, kaneel en appel erdoor.
  3. Een poffertpan (of een andere gesloten bakvorm in tulbandvorm) invetten met boter.
  4. Het beslag in de vorm gieten en de poffert 2,5 uur laten koken in een pan met water,  au bain marie. Zorg dat de poffertpan voor 80% onder water staat.
  5. Serveer de poffert met siroop, bruine suiker en/of gesmolten boter.
Werelddeel:
europa, hoofdgerechten, nagerechten
Tags
broodgerecht, Groningen, Nederland, poffert