Veggiewereld | Pittige dipsaus met feta
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16245
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16245,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Pittige dipsaus met feta

Recept:

 

Deze dipsaus kan je oneindig combineren, heerlijk als aperitiefhapje. Speel zelf met de ratio tussen de rode pepertjes en paprika afhankelijk van hoe pikant je de dip wenst.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 rood pepertje
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 rode paprika’s
  • 200 gr feta
  • zwarte peper

 

Bereiding:

  1. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje.
  2. Rits de blaadjes van 3 takjes verse tijm.
  3. Leg de paprika’s onder een hete gril tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat ze afkoelen (evt. in een plastic zakje) tot je ze kunt ontvellen. Verwijder daarna de zaadjes.
  4. Mix de feta met de paprika’s, het pepertje en de tijm tot een gladde saus.
  5. Kruid met zwarte peper uit de molen.
Werelddeel:
bijgerechten, europa, voorgerechten
Tags
aperitiefhapje, dipsaus, feta, Griekenland