Veggiewereld | Pindasoep
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
15943
single,single-portfolio_page,postid-15943,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Pindasoep

Recept:

 

Pindasoep is een van de echt authentieke Surinaamse gerechten. De pinda’s moeten eerst gemalen worden en anders kan je pindakaas als basis nemen. Hierbij moet je wel opletten op de soort pindakaas die je voor dit gerecht gebruikt. De pindakaas is namelijk bepalend voor de smaak.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 300 gr pinda’s of pindakaas
  • (zee)zout
  • olie om in te bakken
  • 1 grote fijngehakte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 liter water
  • 1 tablet groentebouillon
  • 3 el ketjap
  • 2 in stukjes gesneden tomaat
  • Taugé (sojascheuten)

 

Bereiding:

  1. Doe de pinda’s met zout in keukenmachine. Laat net zo lang malen tot er pindakaas ontstaat. Of neem pindakaas uit pot.
  2. Snijd ui en knoflook in stukken en bak deze in een soeppan in wat olie.
  3. Snijd de peper open en verwijder de zaadlijst. Snijd in stukjes en laat ook even meebakken.
  4. Giet hier het water bij en schep de pindakaas in de pan.
  5. Voeg bouillonblokje bij, de tomaten en de ketjap. Breng aan kook en draai vuur direct omlaag.
  6. 30 min. zachtjes koken. Maak op smaak af en voeg de taugé toe.
Werelddeel:
amerika, soepgerechten
Tags
pinda, pindakaas, sojascheuten, suriname, taugé