Veggiewereld | Pico de gallo
Pico de gallo
Pico de gallo
16342
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16342,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Pico de gallo

Recept:

 

Pico de gallo is Spaans voor hanenbek maar er komt echt geen kip of haantje aan te pas. Het is een saus uit de Mexicaanse keuken en is bijvoorbeeld super lekker bij nacho chips als aperitiefhapje. Of als topping op een taco of burrito.

 

*2 porties

 

Benodigdheden:

  • 8 roma tomaten
  • 2 uien middel groot ui 
  • 2 limoen
  • 2 jalapeno (Spaanse peper)
  • 2 handjes verse koriander
  • 1 theelepel koriander poeder
  • zout en peper

 

Bereiding:

  1. Tomaten ontpitten en samen met de ui zeer fijn versnijden.
  2. Jalapeno ontzaden en de witte nerf verwijderen. Als je het pittiger wilt hebben dan kan je zaden er in laten.
  3. Verse koriander fijn snijden.
  4. Tomaten, Ui, Jalapeno & Koriander in een schaal doen.
  5. Limoen met de hand persen en door het mengsel doen.
  6. Koriander poeder er in mengen.
  7. Zout en peper naar smaak er bij doen.
Werelddeel:
amerika, bijgerechten
Tags
aperitiefhapje, mexico