Veggiewereld | Picadillo
Picadillo
Picadillo
16338
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16338,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Picadillo

Recept:

 

Picadillo is een gerecht uit de Latijns-Amerikaanse en Filipijnse keuken. In de Filipijnen wordt het gerecht Giniling genoemd.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 el olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 400g vegetarisch gehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zout en peper
  • 125ml witte wijn
  • 70g groene olijven
  • 50g kappertjes
  • 2 el rozijnen
  • 140g tomatenpuree
  • 500g rijst

 

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een pan en laat de sjalotjes en knoflook zachtjes zweten.
  2. Bak het gehakt en kruid met de gemalen komijn, oregano en zout en peper naar smaak.
  3. Roer de rest van de ingrediënten door het gehakt, leg een deksel op de pan en laat het gerecht een kwartiertje pruttelen, maar roer af en toe.
  4. Kook ondertussen de rijst.
  5. Serveer.
Werelddeel:
amerika, hoofdgerechten
Tags
Cuba, Filipijnen, rijstgerecht, Zuid-Amerika