Veggiewereld | Piadina romagnola
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16226
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16226,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Piadina romagnola

Recept:

 

Piadina romagnola vind zijn oorsprong in de Romeinse tijd waar het een gerecht was voor de armen en boeren. Het is typisch Italiaanse streetfood en erg lekker als hapje, lunch of diner. De platte broodjes zijn vooral een specialiteit in de Italiaanse streek Emilia Romagna.  

 

*10 porties

 

Benodigdheden:

  • 500 gram bloem
  • 100 ml lauw water
  • 75 ml olijfolie
  • 5 eetlepels witte wijn
  • 3 theelepels zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 grote tomaten
  • mozzarella
  • rucola

 

Bereiding:

  1. Leg de bloem op een bergje en maak een kuiltje in het midden.
  2. Doe in het kuiltje de olijfolie, zout, bakpoeder en de witte wijn.
  3. Kneed het geheel en voeg steeds wat water toe totdat een elastisch deeg over is.
  4. Laat het deeg vervolgens voor circa 30 minuten rusten.
  5. Verdeel het deeg in stukken ongeveer tot de grootte van een ei.
  6. Rol elk stuk deeg uit met behulp van een deegroller tot de grootte van een pan.
  7. Bak het vervolgens op een hoog vuur tot deze gaar is.
  8. Terwijl het deeg nog warm is beleg dan de helft met schijfjes tomaat, mozzarella en rucola.
  9. Rol het deel op of vouw ze en serveer ze warm.
Werelddeel:
europa, hoofdgerechten
Tags
Italië, piadina romagnola