Veggiewereld | Pavlova
Pavlova is het Nationaal gerecht van Australië , al beweren de Nieuw-Zeelanders dat het niet een Australische, maar een Nieuw-Zeelandse uitvinding was.
Pavlova is het Nationaal gerecht van Australië , al beweren de Nieuw-Zeelanders dat het niet een Australische, maar een Nieuw-Zeelandse uitvinding was.
16139
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16139,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Pavlova

Recept:

 

Pavlovataart is een taart gebaseerd op merengue, en genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het dessert zou gemaakt zijn ter ere van deze danseres tijdens of na een van haar tournees door Australië en Nieuw-Zeeland in de jaren 20.  Voor Nieuw-Zeelanders is Australië een beetje de naburige rivaal met deze Pavlova schuimtaart als centraal discussiepunt. Zeker tachtig jaar lang beweerden de Aussies dat zij dit bijzondere merenguedessert uitvonden. En dit tot grote verontwaardiging van de kiwi’s. Want zoals een recent onderzoek aantoont, is de Pavlova een authentiek Nieuw-Zeelands gerecht. Om dit te benadrukken, versieren Nieuw-Zeelanders het Pavlova-schuimgebak met zoveel mogelijk kiwifruit. Uiteraard kan je het recept aanpassen met alle mogelijke vruchten. Kies gerust wat je zelf het lekkerste vindt!

 

*8 porties

 

Benodigdheden:

 • het wit van 4 eieren
 • 250g basterdsuiker
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 1 theelepel citroensap
 • 2 theelepels maïzena
 • 475 ml slagroom, geklopt
 • 6 kiwi’s, geschild en in plakjes
 • 10 aardbeien, in de helft gesneden
 • 5 passievruchten

 

Bereiding:

 1. De oven voorverwarmen op 150°C.
 2. Beleg een bakplaat met bakpapier en teken daarop een cirkel met diameter 23 cm.
 3. In een grote kom klop je het eiwit stijf.
 4. Voeg de suiker eetlepel voor eetlepel toe en na elke toevoeging goed kloppen.
 5. Klop tot het eiwit dik en glanzend is. Teveel opgeklopt eiwit verliest volume en zakt ineen als het met andere ingrediënten wordt vermengd. Zorg dat er absoluut geen vet of eigeel in het eiwit terecht komt.
 6. Schep de vanille, citroensap en maïzena voorzichtig er door heen.
 7. Schep het mengsel vanuit het midden naar buiten binnen de getekende cirkel met een buitenrand die iets hoger is dan de rest. Hierdoor ontstaat er in het midden een kleine holte.
 8. 1 uur bakken en daarna op een metalen rooster laten afkoelen.
 9. Verwijder het bakpapier en leg de merengue op een plat bord leggen.
 10. Het midden vul je met de eventueel gezoete slagroom.
 11. Leg de plakjes aardbeien en kiwi over de slagroom.
 12. Snij de passievruchten middendoor en lepel het vruchtvlees eruit. Sprenkel dit als afwerking over de taart.
Werelddeel:
nagerechten, oceanië
Tags
gebak, kwi, Nieuw-Zeeland