Veggiewereld | Pão de Queijo
Pão de Queijo is een typisch Braziliaans gerecht. Het zijn kleine gebakken deegbolletjes met een lichte kaassmaak.
Pão de Queijo is een typisch Braziliaans gerecht. Het zijn kleine gebakken deegbolletjes met een lichte kaassmaak.
15765
single,single-portfolio_page,postid-15765,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Pão de Queijo

Recept:

 

Pão de Queijo is een typisch Braziliaans gerecht. Het zijn kleine gebakken deegbolletjes met een lichte kaassmaak, afkomstig uit de deelstaat Minas Gerais. Het recept is al bekend sinds de 18e eeuw, maar pas vanaf de jaren 1950 is pão de queijo een populaire snack geworden.

 

Ook buiten Brazilië wordt pão de queijo gegeten. In Colombia heeft de pão de queijo een plattere vorm en heet het pandebono of bolitas de yuca, in Ecuador muchines de yuca. In Argentinië en Paraguay bestaat het bolletje in verschillende vormen en grootten en heet het chipá. De Bolivianen kennen het gerecht als cuñape. De verschillen in het gerecht tussen de landen zitten vooral in de grootte en vorm. Er kunnen nuances zitten in de samenstelling; in sommige gebieden wordt de voorkeur gegeven aan maïsmeel boven cassavemeel.

 

*8 porties

 

Benodigdheden:

  • 60 ml koolzaadolie
  • 60 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 135 gr cassava- of tapiocameel ( dus ook te vervangen maïsmeel)
  • 1 ei
  • 5 eetlepels yoghurt (naturel)
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gr geraspte mozzarella

 

Bereiding:

  1. De oven voorverwarmen op 230°C.
  2. Olie, water en zout in een sauspan aan de kook brengen.
  3. In een metalen kom het meel met het hete vocht overgieten.
  4. Goed mengen.
  5. Het ei erdoor kloppen.
  6. De yoghurt erdoor roeren.
  7. Parmezaanse kaas en mozzarella erdoor roeren. Het beslag in bakvorm voor mini-muffins schenken.
  8. Op het middelste niveau van de voorverwarmde oven zetten.
  9. De ovenstand verlagen tot 180°C en 25-30 minuten bakken, tot de balletjes een lichte goudkleur hebben.

 

Werelddeel:
amerika, bijgerechten
Tags
brazilië, cassavameel, maïsmeel, mozzarella, Parmezaanse kaas, snack, tapiocameel, yoghurt