Veggiewereld | Pangrattato
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16180
single,single-portfolio_page,postid-16180,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Pangrattato

Recept:

 

Pangrattato betekent gemalen brood in het Italiaans. Het is een broodkruimmengsel dat in Italië gebruikt wordt als goedkoop alternatief voor geraspte Parmezaanse kaas. Als je dus geen Parmezaanse kaas in huis hebt maar wel een oude boterham, dan kun je gewoon gebruik maken van onderstaand recept en je pasta of ovenschotel is gered.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • ½ ciabatta (of wat je ook in huis hebt, elk grof verkruimeld brood kan dienen)
  • 75 ml olijfolie
  • 2 tl chilivlokken
  • 2 tenen knoflook

 

Bereiding:

  1. Maal de ciabatta in de keukenmachine tot broodkruim.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan.
  3. Voeg het broodkruim en de chilivlokken, peper en eventueel wat zout toe en bak alles in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om.
  4. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook aan de pan toe en bak 2 min. mee op laag vuur.
  5. Neem de pan van het vuur en laat de pangrattato afkoelen.

 

Werelddeel:
bijgerechten, europa
Tags
brood, broodkruimmengsel, gemalen, Italië