Veggiewereld | Paddestoelenragout
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16204
single,single-portfolio_page,postid-16204,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Paddestoelenragout

Recept:

 

Een heerlijk verrassende ragout geschikt voor alle feestelijke gelegenheden. 

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 400 gr paddenstoelen naar keuze
  • 35 gr boter
  • 1 lookteentje
  • 50 gr bloem
  • 100 gram bloemkoolroosjes
  • 100 gram tofu
  • 4 dl bouillon
  • 4 bladerdeeggebakjes (pasteibakjes)
  • 3 eetlepels witte porto
  • 2 theelepels groene peperkorrels
  • peper
  • zout

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de bloemkoolroosjes glazig.
  3. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
  4. Smelt de boter in braadpan en bak de paddenstoelen 5 minuten.
  5. Pers er de look boven uit en roer de bloem eronder.
  6. Voeg er al roerend scheutje voor scheutje de bouillon bij.
  7. Blijf roeren tot een gebonden ragout is ontstaan.
  8. Snij de tofu in kleine blokjes en voeg toe aan de ragout.
  9. Laat de ragout, onder af en toe roeren, 10 minuten sudderen.
  10. Laat de bladerdeeggebakjes intussen in het midden van de oven in 7 minuten knapperig worden.
  11. Roer de port en de peperkorrels onder de ragout en breng op smaak met peper en zout.
  12. Schep de ragout in de gebakjes.
Werelddeel:
europa, hoofdgerechten
Tags
bladerdeeggebakjes, paddenstoelen, Paddestoelenragout, pasteibakjes