Veggiewereld | Ovenschotel met vegetarisch gehakt en tortillachips
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
15938
single,single-portfolio_page,postid-15938,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Ovenschotel met vegetarisch gehakt en tortillachips

Recept:

 

Tortillachips (ook wel nachochips genoemd) zijn mais-chips, die gemaakt zijn van Mexicaanse tortilla’s die in stukken gesneden worden. Ze kwamen pas in de eerste helft van de 20e eeuw op de markt, oorspronkelijk als een bijproduct van de massaproductie van Mexicaanse tortilla’s. Ondertussen zijn ze wereldwijd bekend worden als voorgerecht gegeten, met guacamole, salsa of een andere dipsaus, en in hoofdgerechten verwerkt, zoals bijvoorbeeld nachos of deze heerlijk ovenschotel.

 

*8 porties

 

Benodigdheden:

  • 350 gr vegetarisch gehakt
  • 1 zakje tacokruiden
  • 1/2 ui, gesnipperd (klein deel apart houden)
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • tortillachips
  • 100 gr geraspte kaas 
  • Rijst

 

Bereiding:

  1. Bak het gehakt in een pan zonder boter.
  2. Voeg het grootste deel van de ui en de paprika toe en bak even aan.
  3. Voeg daarna de tacokruiden toe (eventueel met een beetje water) en blijf even roerbakken tot het gehakt gaar is en de groenten zacht zijn.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden C°.
  5. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal. Steek hier dakpansgewijs tortillachips in, zoveel als je zelf wilt.
  6. Bestrooi als laatste de tortillachips met de geraspte kaas en daaroverheen de apart gehouden uisnippers.
  7. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en de chips knapperig.
  8. Kook ondertussen de rijst gaar en giet af.
  9. Serveer de tortillachipsschotel met de rijst.
Werelddeel:
amerika, hoofdgerechten
Tags
mexico, nachos, ovenschotel, rijst, vegetarisch gehakt