Veggiewereld | Ovenschotel met Ricard
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16224
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16224,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Ovenschotel met Ricard

Recept:

 

Ricard is een Franse anijsdrank, vervaardigd volgens Provençaalse traditie. De basis is een melange die getrokken wordt op basis van kruiden, waaronder koreander, kamille, citroenkruid en anijs. 

 

*6 porties

 

Benodigdheden:

  • 16 krielaardappeltjes
  • 8 kerstomaatjes
  • 3 venkelknollen
  • 20 ontpitte olijven
  • takjes verse dille
  • dunne schijfjes limoen
  • 8 el ricard
  • 60 gram geraspte kaas
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op ongeveer 180°C.
  2. Snijd de venkelknollen doormidden, neem het harde gedeelte uit de knol en snijd de rest van de knolletjes in blokjes van ongeveer 5 cm.
  3. Kook de krielaardappeltjes en venkelblokjes in water met wat zout voor ongeveer 7 minuten.
  4. Giet de aardappeltjes en venkel af en zet ze apart.
  5. Strijk de ovenschaal in met wat olijfolie. Leg dunne plakjes limoen op de bodem. Doe hier bovenop de aardappeltjes, venkelblokjes en de ontpitte olijven.
  6. Halveer de kerstomaatjes en verspreid die over het aardappelgerecht.
  7. Verknip de takjes dille over de aardappeltjes.
  8. Besprenkel het gerecht met 4 eetlepels ricard.
  9. Breng op smaak met wat versgemalen peper.
  10. Bestrooi het geheel met geraspte kaas en zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Werelddeel:
europa, hoofdgerechten
Tags
frankrijk, krielaardappeltjes, olijven, ovenschotel, ricard, venkel