Veggiewereld | mojo verde
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16097
single,single-portfolio_page,postid-16097,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

mojo verde

Recept:

 

Een mojo is een koude dipsaus en dus onontbeerlijk wanneer je tapas gaat maken. Er zijn 2 basis mojo’s: een rode en een groene. De rode mojo is vrij pikant. Hieronder vind je een recept voor de mojo verde, de groene en kruidige variant. Op de Canarische eilanden heeft iedere ‘Canario’ zijn eigen versie van deze groene mojo maar de basis blijft altijd dezelfde. De ene maakt de dipsaus met verse koriander, de ander met peterselie. Experimenteer dus gerust en vervang ook in dit recept voor ‘mojo de cilantro’ de koriander door peterselie.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 4 teentjes knoflook
  • een handvol koriander (fijngehakt, alleen de blaadjes)
  • een half groen pepertje
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • halve theelepel zeezout
  • half glaasje olijfolie
  • twee eetlepels wijnazijn
  • vijzel

 

Bereiding:

  • Pel de knoflook, hak fijn en  pers ze uit in de vijzel.
  • Was het groene pepertje. Alle zaadjes en witte gedeelten moet je verwijderen. Snij de peper fijn, gebruik alleen de helft.
  • Doe de peper, fijngehakte peterselie, komijn en zeezout in de vijzel bij de knoflook en stamp fijn.
  • Vervolgens moet je er beetje bij beetje olijfolie erbij doen en goed met de stamper mengen.
  • Op het laatst pas de wijnazijn erbij doen en weer alles goed door elkaar mengen.
Werelddeel:
afrika, bijgerechten
Tags
Canarische eilanden, saus