Veggiewereld | Matcha ijs
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16372
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16372,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Matcha ijs

Recept:

 

Matcha is een Japanse groene thee verkregen uit de blaadjes van de Camellia Sinensis theeplant. Matcha is herkenbaar aan de felgroene kleur. Deze groene thee maakt al meer dan 900 jaar deel uit van de traditionele Japanse theeceremonie. Matcha gebruikt het volledige theeblad in poedervorm en is daarom nog gezonder dan gewone groene thee. Matcha is onder andere rijk aan vitamine C, selenium, chromium, zink en magnesium.

Tarator is een Bulgaarse yoghurtsoep die koud wordt gegeten. Heel lekker en fris in de zomer.

 

*2 porties

 

Benodigdheden:

 • 1 eierdooier
 • 3 el suiker
 • 1 el matcha
 • 75 ml melk
 • 125 ml room

 

Bereiding:

 1. Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker lobbig en zet klaar.
 2. Doe melk met de (gezeefde) matcha in een steelpannetje. Verwarm en roer flink met een kleine garde tot je geen matchaklontjes meer ziet. Zet het vuur uit.
 3. Klop de eierdooier los met de overgebleven eetlepel suiker in een schaaltje dat je straks au-bain-marie gaat verwarmen boven een andere pan met kokend water.
 4. Voeg nu al roerende scheutje voor scheutje de nog warme melk aan het eierdooiermengsel toe. Als alle melk door de eierdooier geroerd is hang je het pannetje boven een pan kokend water. Nu is het een kwestie van geduld hebben tot het mengsel aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken en je er met je vinger een streep in kunt trekken die niet doorloopt.
 5. Als het melk-ei-mengsel de juiste dikte heeft koel je het eerst terug, bijvoorbeeld door de pan in een bak koud water te zetten.
 6. Daarna spatel je de slagroom erdoor en giet het in een draaiende ijsmachine. Als je geen ijsmachine hebt zet je het mengsel in de vriezer en haal je het om het uur even uit de vriezer om goed door te roeren.

 

Dit recept werd ons toegestuurd door Sarah.

 

Werelddeel:
azië, nagerechten
Tags
groene thee, Japan, matcha thee