Veggiewereld | Martabak Telor
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
15971
single,single-portfolio_page,postid-15971,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Martabak Telor

Recept:

 

Martabak Telor is een Indonesisch gerecht dat meerdere schrijfwijzen kent en ook diverse varianten. Zo wordt het ook wel eens geschreven als Martabak Telur, Murtabak of Martabak en wordt de zoete variant van deze snack Martabak Manis genoemd, om het makkelijk te maken. Het is één van de populairste streetfood gerechten in Indonesië.

 

*10 porties

 

Benodigdheden:

1 ui (klein gesneden)
4 rode sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 theelepels sambal oelek
1 theelepel kerrie djawa
1/2 theelepel vers gemalen peper,
1/4 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel zout
10 eitjes
1 prei
5 groene sprieten bosui
30 gr. margarine

2 pakken filodeeg (loempiavellen kan ook)
60 gr. heet water

 

Bereiding:

  1. Snij de uien en de knoflook klein.
  2. Fruit de uien en de knoflook op een niet al te hoog vuur. (knoflook mag niet verbranden)
  3. Doe de peper, nootmuskaat, kerrie djawa en het zout erbij.
  4. Voeg de prei erbij en de sambal. t
  5. Tot slot roer je de sprietjes bosui er doorheen.
  6. Schep het geheel op een bord en laat afkoelen.
  7. Weeg 60 gr. water af op je keukenweegschaal en verwarm het.
  8. Doe het hete water bij de bloem en blijf roeren totdat er een glad papje is ontstaan.
  9. Dit is de lijm om straks de de pakketjes martabak mee dicht te plakken.
  10. Doe in een pan een laagje zonnebloemolie en laat dit niet al te heet worden (martabak wordt langzaam gebakken).
  11. Spreid de filodeegvellen uit op je werkblad. Knip het een beetje bij, zodat je een vierkant hebt.
  12. Schep 3 grote lepels vulling in een kom en doe er een eitje doorheen.
  13. Giet dat op een vierkantje.
  14. Vouw nu 1 kant half over de vulling, smeer een beetje lijm aan de bovenkant van de dicht gevouwen stukje filodeeg en vouw het tegenoverliggende stukje filodeeg er ietsje overheen.
  15. Doe dat ook met de 2 andere kanten en klaar is je pakketje.
  16. Herhaal dit tot dat je 10 pakketjes hebt.
  17. Bak de pakketjes langzaam in de zonnebloemolie.
  18. Schep regelmatig wat olie over de pakketjes.
  19. Check regelmatig of de onderkant goudbruin is en draai het pakketje dan om, om de andere kant te bakken.
  20. Serveer met zoete Ketjapsaus.

 

Dit recept werd ons toegestuurd door Sima.

Werelddeel:
azië, hoofdgerechten
Tags
filodeeg, Indonesië, sambal, streetfood