Veggiewereld | Maïstortilla met avocadosalade
Maïstortilla met avocadosalade
Maïstortilla met avocadosalade
16272
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16272,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Maïstortilla met avocadosalade

Recept:

 

De tortilla de patatas of Spaanse tortilla is één van de beroemdste gerechten uit de Spaanse keuken. Het is een simpel gerecht maar met onderstaand recept bewijzen we dat een tortilla gerust ook lekker elegant kan. Serveer je partner ’s ochtends deze maïstortilla met avocadosalade en verzeker jezelf van complimentjes over je inventiviteit.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 500 gram gekookte aardappels
  • 1 blikje maiskorrels, uitgelekt
  • 2 rijpe avocado’s
  • 6 eieren
  • 1 rode ui, gesneden in dunne ringen
  • 6 eetlepels zoete chilisaus
  • 3 eetlepels olie
  • zout
  • peper

 

Bereiding:

  1. Verhit in koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie en bak hierin de aardappels in 3 minuten.
  2. Klop de eieren los met de maïskorrels en voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Schenk het eimengsel bij de gebakken aardappels en laat de tortilla afgedekt op een middelhoog vuur in 12 tot 15 minuten gaar worden.
  4. Schil de grapefruit dik en snijd de partjes met een scherp mesje tussen de vliezen uit. Vang het sap op en bewaar dit.
  5. Schil vervolgens de avocado’s en snijd ze in partjes. Schep ze, met het opgevangen grapefruitsap en toevoeging van zout en peper naar smaak, om.
  6. Bedruppel de avocado, grapefruitpartjes en rode ui met de rest van de olie.
  7. Snijd de tortilla daarna in 8 punten en verdeel het over vier borden.
  8. Schep de avocadosalade ernaast.
  9. Serveer tenslotte de chilisaus erbij.
Werelddeel:
europa, hoofdgerechten
Tags
avocado, Maïstortilla, Spanje, tortilla