Veggiewereld | Loco Moco
Loco Moco
Loco Moco
16328
single,single-portfolio_page,postid-16328,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Loco moco

Recept:


Loco Moco is een gerecht uit de Hawaiiaanse keuken. Letterlijk vertaald betekent het gek snot. Geen erg appetijtelijke naam voor een gerecht maar probeer het en het zal je zeker overtuigen.  

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 4 vegetarische hamburgers
  • 4 gebakken eieren
  • 300 gram rijst.
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/2 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 2 theelepels Worcester saus
  • zout en peper.

 

Bereiding:

  1. Maak eerst de jus in een kleine steelpan. Smelt de boter en laat uien en knoflook kort mee bakken.
  2. Roer daar met een garde snel de bloem door.
  3. Laat kort bakken en voeg, terwijl je de saus goed roert, beetje bij beetje de bouillon toe.
  4. Zorg dat het een gladde saus wordt zonder klontjes.
  5. Doe er vervolgens de mosterd, ketchup en worcester saus bij en laat nog een paar minuten pruttelen.
  6. Kook de rijst volgens de verpakking.
  7. Bak de hamburgers in een koekenpan en haal ze uit de pan als ze gaar zijn.
  8. Bak de vier eieren en zorg dat de dooier heel blijft.
  9. Serveer op het bord eerst de rijst, daarbovenop de hamburger, daar weer bovenop het gebakken ei en tenslotte maak je het af met een schep van de zelfgemaakte jus.
Werelddeel:
amerika, hoofdgerechten
Tags
Hawai, rijstgerecht