Veggiewereld | Linzensalade
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
15969
single,single-portfolio_page,postid-15969,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Linzensalade

Recept:

 

Een kleurrijke, pittige Marokkaanse salade uit het Noorden van Afrika.

 

*5 porties

 

Benodigdheden:

  • 75 gr droge linzen
  • 350 ml water
  • 1/2 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt
  • 2 tomaten, gehakt,
  • 4 lente-uitjes, versnipperd
  • 2 groene chilipepers, gehakt
  • 1 groene paprika, gehakt
  • 1/2 gele paprika, gehakt
  • het sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • handje verse peterselie, gehakt
  • zout

 

Bereiding:

  1. De linzen in een pan met water aan de kook brengen.
  2. Zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes gaar koken.
  3. De linzen en de resterende ingrediënten goed vermengen.
  4. 20 minuten in de koelkast zetten en gekoeld serveren.
Werelddeel:
afrika, bijgerechten
Tags
linzen, Marokko, Noord-Afrika, salade