Veggiewereld | Lassi is een traditionele yoghurtdrank, die enigszins te vergelijken is met een milkshake.
Lassi is een traditionele yoghurtdrank, die enigszins te vergelijken is met een milkshake.
Lassi is een traditionele yoghurtdrank, die enigszins te vergelijken is met een milkshake.
16280
single,single-portfolio_page,postid-16280,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Lassi

Recept:

 

Lassi is een traditionele yoghurtdrank, die enigszins te vergelijken is met een milkshake. Het recept is oorspronkelijk afkomstig uit de regio Punjab in India en Pakistan. Lassi’s worden in India meestal koud bij de lunch geserveerd en vormen zo een ideale verkoeling op een warme dag. Je kan je lassi ook dikker maken en serveren als nagerecht. Het is echt verrassend heerlijk en een goed gemaakte lassi kan best concurreren met welke ijscrème dan ook in de hele wereld. Hieronder vind je een basisrecept maar voeg gerust ingrediënten toe naar eigen keuze. Heel lekker is bijvoorbeeld een mangolassi of een lassi met gember.

 

*1 portie

 

Benodigdheden:

  • 600 ml yoghurt
  • 4 ijsblokjes
  • zwarte peper
  • gemberpoeder
  • suiker naar smaak
  • verse munt
  • gemalen walnoten
  • mespuntje saffraan
  • 1/2 limoen
  • snufje zout

 

Bereiding:

  1. De ijsblokjes fijnhakken.
  2. Limoensap uitpersen.
  3. In een hoge kom alle ingrediënten met een staafmixer of in een blender mengen.
  4. Ijskoud servere
Werelddeel:
azië, bijgerechten, nagerechten