Veggiewereld | Lasagne Pesto
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16213
single,single-portfolio_page,postid-16213,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Lasagne Pesto

Recept:

 

Vindt u lasagne heerlijk maar bent u de standaard bolognese saus stiekem een beetje moe? Probeer dan deze verrukkelijke lasagne op basis van basilicumpesto. 

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 500 gram lasagnevellen
  • 1 fijngesneden ui
  • 500 gram (diepvries) spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kilo ricotta
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram basilicumpesto
  • een halve theelepel zout
  • een snufje gemalen zwarte peper
  • een snufje gemalen nootmuskaat
  • 200 gram mozzarella uit elkaar getrokken
  • 4 eetlepels verse geraspte parmezaan
  • 220 gram kant en klare kaassaus

 

Bereiding:

  1. Voordat je begint met de ingrediënten is het verstandig om de oven alvast voor te verwarmen op 180 graden.
  2. Neem een pan groot genoeg voor de lasagnevellen en kook hierin water met een beetje zout in. Wanneer het water kookt stop je de lasagnevellen erin voor circa 8 tot 10 minuten tot deze al dente zijn. Giet deze na het koken af.
  3. Neem een grote koekenpan en sauteer op middelhoog vuur de olijfolie en ui.
  4. Roer vervolgens de spinazie goed erdoor heen, haal nu de pan van het vuur.
  5. Mix alle pesto er goed doorheen.
  6. Neem een aparte kom en meng hierin ricotta, ei, zout, peper, en nootmuskaat.
  7. Neem een grote bakvorm en vet deze helemaal in.
  8. Bedek de bodem de bakvorm met een laag lasagnevellen.
  9. Voeg vervolgens eerst een laag van de spinaziemix er aan toe gevolgd door de mix van ricotta.
  10. Bestrooi de laag met een beetje mozzarella.
  11. Herhaal tot de bakvorm vol.
  12. Als laatste verdeel je de kaussaus bovenop de lasagne en verdeel je wat parmezaanse kaas op de kaussaus.
  13. Dek de bakvorm goed af met aluminiumfolie en laat het geheel voor 3 kwartier tot een uur goed bakken in de voorverwarmde oven.
Werelddeel:
europa, hoofdgerechten
Tags
Italië, pesto, vegetarische lasagne