Veggiewereld | Lamingtons
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
15992
single,single-portfolio_page,postid-15992,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Lamingtons

Recept:

 

Lamingtons zijn kleine chocolade-kokoscakejes. Het is een traditioneel en populair gebak uit Australië.

 

*24 porties

 

Benodigdheden:

  • 125 gr boter
  • 150 gr basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 eieren
  • 250 gr bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 1/8 tl zout
  • 120 ml melk
  • 450 gr poedersuiker
  • 5 el cacaopoeder
  • 1 el boter, gesmolten
  • 120 ml melk
  • 2 pakjes (200 gr) gemalen kokos

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden C°.
  2. Vet een rechthoekige (20×30 cm) cakevorm in met boter en bestuif licht met bloem.
  3. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom en meng door elkaar. Zet opzij.
  4. Meng in een grote kom de boter, suiker en vanille-extract door elkaar totdat het mengsel licht en luchtig is.
  5. Voeg een voor een de eieren toe terwijl je steeds goed blijft roeren.
  6. Voeg om en om een beetje van het bloemmengsel en een beetje melk toe en roer alles goed door elkaar.
  7. Giet het mengsel in de cakevorm en bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. De cake is gaar als je een satéstokje in het midden steekt en deze er droog en schoon weer uitkomt.
  9. Laat de cake 5 minuten staan en keer hem dan om op een rooster en laat hem volledig afkoelen.
  10. Laat de cake een hele nacht rusten zodat hij goed stevig kan worden voordat je de glazuur erop smeert.
  11. Voor het glazuur meng je in een grote kom de poedersuiker en cacao.
  12. Verwarm in een steelpannetje de melk op en voeg 1 el boter toe.
  13. Laat de boter smelten, roer door elkaar en giet de melk bij het suikermengsel.
  14. Meng goed door elkaar totdat de glazuur vloeibaar maar toch enigszins stevig is.
  15. Snij de cake in 24 gelijke vierkantjes.
  16. Leg de gemalen kokos in een ondiep bord.
  17. Prik het stukje cake aan een vork, doop het in het glazuur en rol het vervolgens door de gemalen kokos heen. Leg het stukje op een rooster zodat het kan drogen. Herhaal deze procedure voor ieder stukje cake.
Werelddeel:
nagerechten, oceanië
Tags
Australië, cake, chocolade, kokos