Veggiewereld | Koshari
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16222
single,single-portfolio_page,postid-16222,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Koshari

Recept:

 

Wie al in Egypte op vakantie is geweest kent vast en zeker de bakjes koshari die je op iedere hoek van de straat kunt eten. Het is een bijzonder lekkere en vooral pittige Egyptische fastfood.

 

*3 porties

 

Benodigdheden:

  • 400 gram gnocchetti (paternoster pasta)
  • 150 gram vermicelli
  • 2 koppen rijst
  • 5 uien
  • 1,5 kop bruine linzen
  • 1 kop kikkererwten (1 nacht geweekt)
  • 6 grote tomaten
  • 8 teentjes knoflook uit de knijper
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • gemalen komijn
  • sap van 1 citroen
  • scheutje azijn
  • 1 el chilipoeder (of cayennepeper)
  • olie

 

Bereiding:

  1. Snijd de vier grote uien in dunne plakjes. Laat de uien uitlekken op keukenpapier.
  2. Pers de citroen in een kopje. Roer er 4 teentjes knoflook, een scheut azijn, een scheut water, zout, peper en komijn door. Houd dit sausje apart.
  3. De vijfde ui maal je, samen met een teentje knoflook, fijn in de mixer. Neem een flinke scheut van de olie en bak het uimengsel op laag vuur langzaam goudbruin.
  4. Maal ondertussen de tomaten fijn en voeg deze aan het uimengsel toe. Breng het geheel aan de kook en laat het een half uur op laag vuur pruttelen. Doe er drie grote eetlepels tomatenpuree bij en wat water zodat er een mooie saus ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en komijn en voeg een heel klein scheutje azijn toe.
  5. Kook in aparte pannen de gnocchetti, linzen en kikkererwten gaar.
  6. Voor de rijst verhit je een scheutje van de olie in een pan met anti aanbaklaag. Roer de gewassen rijst erdoor tot alle rijstkorreltjes bedekt zijn met een glanzend laagje olie. Giet er vervolgens zoveel kokend water op dat de rijst net onder staat. Voeg zout toe naar smaak, roer om en dek de pan af. Laat de rijst op een heel laag pitje in 10 minuten, of iets langer, gaar worden. De rijst mag niet plakkerig worden.
  7. Neem een ruime steelpan en doe er een scheut van de olie in. Bak de vermicelli al roerend aan alle kanten goudbruin. Voeg een theelepel zout en genoeg water toe tot de vermicelli net onder staat.
  8. Giet de gnocchetti af en spoel het af onder koud stromend water. Doe de gnocchetti in een schaal (die in de magnetron kan) en roer het om met een scheutje van de olie zodat het niet gaat plakken.
  9. Giet ook de kikkererwten en de linzen af. Schep de linzen, kikkererwten en vermicelli door elkaar in een schaal (die in de magnetron kan).
  10. Doe een scheutje olie in een koekenpan, roer hier de chilipoeder (of cayennepeper) door en laat het heel even bakken. Doe er nu een schep van de tomatensaus bij. Roer om en zet het vuur uit.
  11. Maak de schalen met gnocchetti en linzen/kikkererwten warm in de magnetron.
  12. Serveer op elk bord een derde rijst, een derde gnocchetti en een derde kikkererwten/linzenmengsel.
  13. Schep daar een royale hoeveelheid tomatensaus over en een pluk gebakken uitjes. Serveer met de citroensaus en het de hete chilisaus in aparte schaaltjes zodat men zelf naar smaak op zijn bord kan scheppen.
Werelddeel:
afrika, bijgerechten, hoofdgerechten
Tags
chilipoeder, Egypte, fasfood