Veggiewereld | Kolokithokeftedes of gefrituurde balletjes met courgette en feta.
Kolokithokeftedes of gefrituurde balletjes met courgette en feta.
Kolokithokeftedes of gefrituurde balletjes met courgette en feta.
16255
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16255,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Kolokithokeftedes

Recept:

 

Kolokithokeftedes of gefrituurde balletjes met courgette en feta. Kolokithokeftedes zijn een mezze, kleine Griekse borrelhapjes, maar kunnen ook als hoofdgerecht worden gegeten. Bijvoorbeeld geserveerd op een bedje van skordalia, een Griekse aardappelpuree.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 courgette, fijngehakt
  • 1 kleine aardappel, geschild en fijngehakt
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 kleine wortel, fijngehakt
  • 1 ei
  • 100 gram feta, gekruimeld
  • 5 eetlepels broodkruim
  • 5 eetlepels bloem
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 5 takjes peterselie, fijngehakt
  • 0,5 liter olijfolie

 

Bereiding:

  1. Kneed alle ingrediënten, met uitzondering van de olijfolie, tot een deeg. Mocht het mengsel te nat zijn kun je nog wat meel toevoegen.
  2. Laat de mix nu een uur in de koelkast staan.
  3. Vorm kleine balletjes met je handen.
  4. Frituur de kolokithokeftedes totdat ze goudbruin zijn.
  5. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer.
Werelddeel:
europa, hoofdgerechten, voorgerechten
Tags
courgette, feta, gefrituurde balletjes, Kolokithokeftedes, mezze