Veggiewereld | Koeksister
Koeksister
Koeksister
16352
single,single-portfolio_page,postid-16352,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Koeksister

Recept:

 

Koeksister is een tot een vlecht geknede lekkernij uit de Zuid-Afrikaanse keuken. Het woord koeksister is een samenstelling van de Afrikaanse woorden “koek” en “sissen”, wat frituren betekent. Koeksisters zijn erg populair in Zuid-Afrika en worden als zoet nagerecht of tussendoortje gegeten.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 6 koppen suiker
  • 3 koppen water
  • 500 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eetlepels boter
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 1/2 theelepel zout
  • olie

 

Bereiding:

  1. Water en suiker mengen, smelten en even laten opkoken.
  2. Daarna ijskoud laten afkoelen, dit is de saus waar de koeksisters in gesopt worden.
  3. Voor het deeg zeef je alle droge ingrediënten samen.
  4. De boter met de vingertoppen door het mengsel werken tot het kruimelig wordt
  5. Eieren met de melk opkloppen en bij het deeg voegen
  6. Kneden tot een elastisch mengsel, deeg bedekken en 1 uur laten rusten.
  7. Daarna uitrollen tot een dikte van 1/2 cm en in rechthoekjes snijden.
  8. De rechthoekjes tot op een halve cm van de boord in drie snijden en een vlecht van maken.
  9. Bak ze in hete frituurolie.
  10. Laat ze uitlekken.
  11. Dompel de koekjes onder in de koude stroop zodat de saus opgenomen wordt.
  12. Laat ze afkoelen en ijskoud serveren.
Werelddeel:
afrika, nagerechten
Tags
dessert, Zuid-Afrika